Biologische tuinderij Ut Rooie Bietje overgenomen door Stichting ‘Un Bietje Groen’

Biologische tuinderij Ut Rooie Bietje overgenomen door Stichting ‘Un Bietje Groen’
013food Nieuws

Un Bietje Groen (UBG) is er voor ondernemende mensen die zich herkennen in kernwaarden als groen, duurzaam, lokaal, circulair, educatief en maatschappelijk betrokken en levert daarmee een bijdrage aan een duurzame, groene stad. Naast het op- en uitbouwen van het eigen bedrijf gaan de ondernemers een gezamenlijk programma ontwikkelen waarin educatie en de belangstelling voor de natuur en de mens centraal staat. Het geheel is meer dan de som der delen, of zoals we het zeggen: 1 en 1 is 3 in deze samenwerking en daarin ligt vooral de meerwaarde van UBG.

UBG is als ondernemerstuin in de eerste plaats een broedplaats waar ondernemers elkaar versterken en inspireren.
Er wordt sinds oktober 2020 door een aantal ondernemers en vrijwilligers al volop gewerkt om het terrein aan de Koningshoeven gebruiksklaar te maken. Deze ondernemers van het eerste uur zijn: Marcel Horck (stadsimker Beezzzz), Nina Hovers (Te Gekke Etentjes), Jacqueline van Eerd (ZuiderZwam oesterzwammenkwekerij), Wieke Bout (Samen De Tuin In), Brigitte van Schooten (Art of Tea), Erik Cornelissen (Het Kerstbomenhotel), Kamil Elver en Hanna Tollenaar (imkers) en Marieke Donders &Tamira Waszink (De Pronktuin – voedingscoaching, schooltuin en bijzondere gewassen).

Er is nog plaats voor groene, duurzame, circulaire ondernemers. Wellicht ben jij dat zelf of ken je mensen die hier graag zouden landen.
In bijlage de plattegrond van het terrein met de vrije kavels. Daarnaast kunnen de ondernemers gebruik maken van de (nieuw ingerichte) kantine om workshops, lezingen e.d. te organiseren en van de winkel waar de producten van de gezamenlijke ondernemers verkocht kunnen gaan worden.

Bekijk hier de plattegrond met vrije kavels.

Iedere ondernemer betaalt een basishuur van € 90,- per maand
Daarbovenop € 1,10 per m2 per jaar.

Zie ook ‘ons’ item uitgezonden bij Het Andere Normaal van Omroep Tilburg: https://youtu.be/_tQfHAUAc6M

Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen via unbietjegroen@gmail.com.