De 22 beste regionale voorbeelden voor een circulaire economie

De 22 beste regionale voorbeelden voor een circulaire economie
Gemeente Tilburg Nieuws Tilburg

De roep voor een reset naar een nieuwe economie is momenteel luid te horen. En die nieuwe economie is in elk geval circulair. Wat doen regionale overheden eigenlijk om de transitie naar een circulaire economie te versnellen? Behoorlijk veel blijkt uit het onderzoek dat Royal HaskoningDHV uitvoerde in opdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Om de opgedane kennis en lessen uit dit onderzoek te kunnen delen, heeft Royal HaskoningDHV een inspiratieboek samengesteld met de 22 meest illustratieve voorbeelden die regionale overheden direct kunnen gebruiken om aan de slag te gaan.

Het delen van inzicht en kennis is essentieel om de transitie naar een circulaire economie effectief te kunnen doorlopen. Daarom hebben we samen met PBL en diverse regionale overheden een inspiratieboek gemaakt waarin de 22 meest illustratieve voorbeelden zijn uitgewerkt. Per voorbeeld wordt onder andere ingegaan op het beoogde effect, ervaren belemmeringen en tips & tricks. Hierdoor krijgen overheden een duidelijk inzicht in bruikbare initiatieven die passend kunnen zijn voor de eigen situatie.

Het illustratieve voorbeeld van de Gemeente Tilburg vind je op pagina 18 van het inspiratieboek.

Download hier het inspiratieboek circulaire activiteiten regionale overheden

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.