Deeleconomie: zijn ondernemers bereid om assets te delen?

Deeleconomie: zijn ondernemers bereid om assets te delen?
Onderzoek & Publicaties Tilburg

Sinds januari 2018 is Solaris Parkmanagement in samenwerking met FLOOW2 en de Gemeente Tilburg een pilot gestart op een aantal bedrijvenparken in Tilburg, rondom het deelplatform ‘Parksharing’.

Parksharing is een platform waar ondernemers op bedrijvenparken verschillende assets kunnen uitlenen of verhuren. Met het Parksharing platform geven de initiatiefnemers dus invulling aan de B2B deeleconomie. Dit is een essentieel onderdeel van de circulaire economie, namelijk het efficienter inzetten van bedrijfsmiddelen, materialen, diensten en faciliteiten die bedrijven hebben.

Echter is het fenomeen ‘asset sharing, oftewel het delen van bedrijfsmiddelen’, nog nieuw en onebekend voor veel ondernemers. Dit onderzoek richt zich daarom op: de bereidheid van ondernemers om bedrijfsmiddelen, materialen, diensten en faciliteiten te delen met collega-ondernemers, en welke kansen of obstakels ondernemers zien.

Download de samenvatting van het onderzoek.

Download het gehele verslag van het onderzoek.

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.