Dit is waarom er steeds meer aandacht komt voor het klimaat

Dit is waarom er steeds meer aandacht komt voor het klimaat
Circulair Nieuws

Groen is de toekomst.

Afgelopen weekend luidde Nederland het Klimaatalarm. In 40 verschillende steden lieten meer dan 33.000 mensen zich horen. Maar waarom eigenlijk?

De baanbrekende documentaires van natuurlijke historicus David Attenborough en media acties van grote NGOs zoals Greenpeace zorgen ervoor dat we het steeds vaker over het klimaat hebben. Binnen vriendengroepen tot op de politieke agenda, het is een belangrijk wederkerend onderwerp. Het Klimaatalarm is onderdeel van de jaarlijkse Klimaatmars, een actie georganiseerd door 11 verschillende organisaties voor aandacht voor een groenere toekomst. Het is een oproep naar overheid en individuen toe om niet langer te wachten met nieuwe maatregelen met betrekking tot het klimaat. We slaan het Klimaatalarm.

Duurzaamheid speelt binnen circulair ondernemen ook een rol, veel zullen daarom ook begrijpen dat er gepleit wordt voor een schonere wereld en beter klimaat. De klimaatcrisis, waar deze actie om draait, is de grootste bedreiging van onze tijd. Hittegolven, watertekorten, en verwoeste oogsten zijn directe effecten hiervan. Dit geldt voor landen in Azië, Afrika, en het Amazonegebied, maar ook in Nederland is de opwarming merkbaar. Wat ons platform mooi aantoont is dat er gelukkig heel veel initiatieven en bedrijven zijn die zich graag inzetten voor een betere en duurzamere wereld. Nu de rest nog, alleen gaat dat nog niet snel genoeg, zeggen de partijen aanwezig bij de mars.

Langzaam lopen de locaties vol met deelnemers. Een groep studenten heeft ieder een eigen protest bord meegenomen. “There is no Planet B” staat groot op een bord geschilderd. Naast de groep loopt een ouder koppel met de armen om elkaar heen, ieder een pot en lepel in de hand. Jong en oud, studenten en bedrijfseigenaren, boeren en officemedewerkers, allemaal zijn ze aanwezig bij de Klimaatmars. We vragen samen om aandacht voor de toekomst. Wetenschappers, dichters, en muzikanten maken er met een vol programma zowel een informatieve als ontspannen dag van. Het bericht is duidelijk; verandering begint bij jezelf, klein of groot, en daarnaast vragen we samen ook de overheid om verandering door te brengen voor een leefbare wereld.

Wil je nog meer informatie over deze actie? Ga dan naar www.klimaatmars2021.nl

Voor tips en feitjes volg je ons op social media!

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.