FLOOW2: de online B2B deelmarktplaats

FLOOW2: de online B2B deelmarktplaats
Nieuws

Het klinkt als het ideale scenario: een online platform waarop het delen van diensten, goederen en faciliteiten eenvoudig gerealiseerd kan worden. Met FLOOW2 wordt dit scenario werkelijkheid. Op deze online B2B deelmarktplaats kunnen bedrijven zonder veel logistieke rompslomp hun kennis, materieel en medewerkers delen.

Onder- en overbezetting: een logistiek vraagstuk

Voor bedrijven zijn de stromingen in materieel en personeel met regelmaat een ingewikkeld vraagstuk. Zo is een bedrijf de ene maand onderbezet en heeft het op korte termijn behoefte aan extra medewerkers, en is er de maand daarop juist sprake van overbezetting. Kies je er als bedrijf voor extra medewerkers aan te nemen, dan kan dit financieel een groot risico zijn. Kies je ervoor om geen nieuwe medewerkers aan te nemen, dan kan dit de werkzaamheden in gevaar brengen en leiden tot burn-outs en een hoog ziekteverzuim. Hoe ga je als onderneming om met dit vraagstuk, en welke oplossing biedt FLOOW2?

Het delen van personeel

De deelmarktplaats FLOOW2 maakt het mogelijk om onderling zaken uit te wisselen. Zo kunnen bedrijven met overcapaciteit – bijvoorbeeld een teveel aan medewerkers in een bepaalde periode – deze tijdelijk uitlenen aan bedrijven met ondercapaciteit. Dit zorgt ervoor dat bedrijven geen hoge investeringen hoeven te doen om tijdelijke onderzetting op te lossen. Anderzijds zorgt het er ook voor dat de bedrijven met overcapaciteit geen verlies hoeven te draaien op personeel. Zij kunnen deze simpelweg tijdelijk uitlenen aan een ander bedrijf. Hierdoor ontstaat een win-winsituatie voor beide ondernemingen.

De duurzame en sociale voordelen

Niet alleen voor personeelsvraagstukken biedt FLOOW2 een oplossing; hetzelfde ‘asset sharing’ principe geldt ook voor materiaal en faciliteiten. Ook hierbij is er sprake van het financiële voordeel voor beide partijen. Daarnaast komen er nog twee grote voordelen om de hoek kijken: de duurzame en sociale bijkomstigheden. Door gebruik te maken van wat er al is en dit niet nieuw aan te schaffen, wordt verspilling en energieverbruik tegen gegaan. Ook komen ondernemingen dichter bij elkaar te staan en vindt er meer contact plaats tussen verschillende bedrijven. Dit biedt de mogelijkheid tot het creëren van waardevolle samenwerkingen en nieuwe inzichten.

Hoe werkt FLOOW2?

De deelmarktplaatsen die door FLOOW2 worden ontwikkeld, bieden dus veel voordelen voor ondernemers. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

FLOOW2 biedt bedrijven en organisaties de kans om te starten met een nieuw businessmodel, het zogenoemde asset sharing. Hierbij ontwikkelt zij business-to-business (B2B) deelplatformen waarop aangesloten bedrijven en organisaties hun ongebruikte producten, diensten, medewerkers, afval en materialen kunnen delen, verhuren en verkopen. Zo wordt het delen en samenwerken met andere organisaties binnen een sector een stuk eenvoudiger en aantrekkelijker.

Werken aan een deeleconomie

De bestuurders van FLOOW2, Lieke van Kerkhoven en Rob Haenen, geloven beiden in de kracht van de deeleconomie. Door samen te werken en in te zetten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen, kunnen er grote stappen worden gezet richting een duurzamere samenleving – waar de deeleconomie een belangrijk onderdeel van is. Dat het initiatief een succes is, blijkt uit de succesverhalen die er te vinden zijn. Zo zorgt de deelmarktplaats PharmaSwap jaarlijks voor een significante kostenbesparing en voorkomt het de verspilling van waardevolle grondstoffen. Ook Parksharing toont de waarde van een deelmarktplaats aan. Via deze online omgeving kunnen ondernemers onbenutte bedrijfsmiddelen, restmaterialen, afvalstromen en diensten delen.

Meer weten over de voordelen van een deelmarktplaats of zelf geïnteresseerd in een deelmarktplaats voor jouw onderneming? Kijk op https://www.floow2.com/ voor meer informatie!

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.