Bio Bound

Bio Bound maakt kwalitatief, hoogwaardige bestratingsmaterialen en prefab betonproducten voor de inrichting van de openbare ruimte. Door de circulaire, biobased samenstelling is de milieu footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten. Dit komt door de combinatie van een uitgekiend betonrecept met hergebruik van reststoffen zoals granulaat van oude, versleten betonproducten én olifantsgras (miscanthus).

Het olifantsgras dat we hiervoor gebruiken, wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Ten opzichte van ander planten en bomen neemt miscanthus bovenmatig veel CO2 op uit de lucht. Ter vergelijking: miscanthus neemt vier keer méér CO2 op dan een bomenbos van gelijke grootte! Het gras verwerkt de opgenomen CO2 in combinatie met water naar stengel en blad.

Na het vogeltrekseizoen verdroogt het miscanthus en wordt het afgemaaid, waarna er een enorme berg grasafval (lees vastgelegde CO2) overblijft. Door dit biobased materiaal als alternatieve vulstof in het beton te verwerken wordt de opgenomen CO2 voor langere tijd in het beton vastgelegd. Deze vastlegging levert een bijdrage aan het verlagen van CO2 emissies.

100% circulair
Bio Bound start de cirkel door reststoffen, granulaat van oude versleten betonproducten en afvalgras (miscanthus) te gebruiken voor de productie van mooie, hoogwaardige betonproducten.

Daarnaast neemt Bio Bound, conform de gedachte van de circulaire economie, de geleverde producten aan het eind van hun levensduur (bepaald door de klant) terug en zorgt ervoor dat ze worden verwerkt tot nieuwe Bio Bound betonproducten of worden gebruikt in andere recyclinginitiatieven. Door met afvalstoffen Bio Bound producten te maken en aan het einde van de levenscyclus de gebruikte betonproducten weer terug te nemen doen we samen met onze klanten al het mogelijke om tot een gesloten kringloopproces (van productie naar gebruik en weer terug) te komen.

De producten die Bio Bound maakt:
Bio Bound maakt alle denkbare betonproducten. Denk hierbij aan betonstraatstenen, opsluit- en trottoirbanden, betontegels, grasbetontegels, straatmeubilair, parkbanden en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden en rotondes.

SDG #9 – Industrie, innovatie en infrastructuur,
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #13 – Klimaatactie,
SDG #14 – Leven in het water,
SDG #15 – Leven op het land,
SDG #17 – Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Openingstijden

Maandag

08.00 - 18.00 uur

Dinsdag

08.00 - 18.00 uur

Woensdag

08.00 - 18.00 uur

Donderdag

08.00 - 18.00 uur

Vrijdag

08.00 - 18.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Klik op de knop om de kaart te tonen.