Stichting Biotuin Tilburg is een Non-profit organisatie op het gebied van Ecologisch-Biologisch leven en tuinieren. Met uw aankopen steunt u onze Stichting, mede hierdoor kunnen wij diverse projecten ondersteunen. Belangrijke speerpunten van onze organisatie zijn:
* Informatie verstrekken met betrekking tot ecologisch – biologisch leven en tuinieren
* Het organiseren van workshops, lezingen en educatieve activiteiten
* Mensen motiveren om te investeren in zelfredzaamheid

Meer over ons
Sinds 1985 tuinieren wij met veel plezier en enthousiasme in onze moestuin. Wij zijn onervaren op een stukje grond van 100 meter begonnen. Toen wij eenmaal de smaak te pakken hadden, hebben we de moestuin steeds een stukje groter gemaakt, en zo hebben wij een mooi idealistische plekje gecreƫerd waar het fijn vertoeven is.

Wij verbouwen groenten, aardappelen, fruit maar ook kruiden en bloemen. De gewassen worden opgekweekt zonder enig gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest of andere milieuonvriendelijke hulpmiddelen. Wij tuinieren met liefde voor de natuur en met respect voor de aarde, volgens de ecologische – biologische richtlijnen. Wij nemen niet alleen van de aarde, maar geven ook veel terug door gebruik te maken van compost, lavameel en indien nodig hulpstoffen die toegestaan zijn voor de biologische teelt.

De gewassoorten zijn door ons speciaal geselecteerd op smaak en de groeiomstandigheden voor het Nederlandse klimaat. Naar onze mening is een product met veel smaak en een product wat kan groeien en bloeien op de manier zoals de natuur het heeft bedoeld, belangrijker dan een hoge opbrengst. De zaden die wij aanbieden zijn dan ook bijna allemaal afkomstig van planten uit onze eigen tuin. Van een enkel gewas waar het moeilijk, tijdrovend of zelfs onmogelijk van is om zelf zaden te kweken en te oogsten, worden deze ingekocht bij een gerenommeerd biologische zaadhandel. Al onze zaden zijn GMO (genetische modificatie) vrij.

Daar de maatschappij steeds meer gericht is op de mens als individu, en daardoor meer op zichzelf is gericht, verliest men de belangen van anderen steeds vaker uit het oog. Wij vinden het juist belangrijker om ons in te zetten voor anderen en onze kennis op het gebied van moestuinieren met u te delen. Omdat moestuinieren voor iedere hobbyist toegankelijk zou moeten zijn, hebben wij Stichting Biotuin Tilburg opgericht en een webite ontwikkeld met boordevol informatie. Daarnaast bieden wij producten aan in kleine hoeveelheden tegen een minimumprijs.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

24/7 via de webshop

Adres

Ons adres:

Tilburg,

Telefoon:

-

Klik op de knop om de kaart te tonen.