123geluidsscherm

 

Cannassette® Hennep Geluidsscherm; goed voor mens, milieu en omgeving

De Cannassette® is een CO2 negatief en volledig recyclebaar geluidsscherm gemaakt van water, hennephoutvezel en natuurlijke kalk. De hennep die wordt gebruikt heeft tijdens haar snelle en effectieve groei meer CO2 uit de lucht opgenomen dan tijdens de productie van de inhoud is geproduceerd. Na gebruik kan de inhoud van het geluidsscherm opnieuw worden gebruikt als bodemverbeteraar.

De randen van de Cannassette® worden gemaakt van het duurzame Magnelis. Hierdoor is een milieubelastende coating of zinklaag niet nodig. Bovendien wordt het hergebruiken of recyclen van de Cannassette® om die reden ook eenvoudiger.

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een kokosvezelmat. Deze mat biedt een perfecte ondergrond voor klimplanten, die er weer voor zorgen dat fijnstof wordt afgevangen en de biodiversiteit uitbreiden. Daarnaast geeft een (winter)groen geluidsscherm een prettiger aanzicht.

Geluidsschermen dragen bij aan een stillere omgeving. Geluidshinder is immers een groeiend probleem voor de volksgezondheid. Daarom is de Cannassette® geluidsisolerend en geluidsabsorberend. De Cannassette® wordt geproduceerd in een sociale werkplaats en is daarom ook sociaal duurzaam.

SDG #3 – Goede gezondheid en welzijn,
SDG #8 – Waardig werk en economische groei,
SDG #9 – Industrie, innovatie en infrastructuur,
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie,
SDG #13 – Klimaatactie,
SDG #15 – Leven op het land

Klik op de knop om de kaart te tonen.