De Groene Wijck

Wil jij ook duurzaam, betaalbaar en groen wonen in Tilburg?

Binnen Tilburg en omgeving wil ik graag met andere buurtbewoners een duurzame woonwijk opzetten o.b.v. collectief bouwen. Hierbij gaan weals stichting zoveel mogelijk circulaire materialen gebruiken. Het eerste gesprek dat heeft plaats gevonden met de gemeente Tilburg omtrent duurzaam wonen is positief verlopen. Het volgende doel is om als groep (minimaal 10 woningen) een vervolggesprek aan te gaan en onze plannen te presenteren. Ik zoek nog mensen die aan dit projectwillen meewerken en hoop via deze weg aandacht te kunnen geven aan dit initiatief.

Ja, ik wil meedoen!

Duurzaam wonen en leven

Wil jij ook duurzaam wonen en leven en ben je niet tevreden met het huidige aanbod op de woningmarkt? Is zelfstandig particulier bouwen te duur, maar wil je wel je kennis en tijd inzetten om het maximale eruit te halen? Dan is collectief bouwen de oplossing om dit voor elkaar te krijgen. Samen met andere bewoners bepalen we hoe en wat er gebouwd gaat worden.

Aandacht voor nu en de toekomst. Leven in een groene omgeving met hart voor de natuur zonder in te leveren op comfort.

De basis is om ervoor te zorgen dat we huizen gaan bouwen die minimale energie nodig hebben om te verwarmen en tegelijkertijd onze elektriciteitsbehoefte zoveel mogelijk zelf gaan opwekken. Misschien zelfs wel meer dan we verbruiken.

Om onze impact nog meer te verkleinen gaan we verder dan het bouwen van een zuinige woning. Denk hierbij aan het aanleggen van zoveel mogelijk (eetbaar) groen, lokaal voedsel verbouwen in combinatie met het creëren van biodiversiteit, regenwater opvangen, etc. …

Adres

Ons adres:

Spoorlaan 350, Tilburg

Telefoon:
Internet:
Klik op de knop om de kaart te tonen.