De Ketchupfabriek

De ketchup en tomatensaus van De Ketchupfabriek worden op authentieke wijze handgemaakt in Graauw. Waar dat kan wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ingrediënten die lokaal of regionaal op duurzame of biologische wijze worden geteeld.

Hoe werkt dit?

Om voedselverspilling tegen te gaan gebruiken ze bij De Ketchupfabriek tweede keus tomaten en paprika’s! Tomaten en paprika’s die niet goed genoeg zijn voor de supermarkt, maar prima voor de ketchup.

Waarom is het circulair?

De tomaten en paprika’s worden in een daglichtkassen in Westdorpe geteeld. Die kassen worden verwarmd met restwarmte van de naastgelegen industrie. De CO2 van de industrie wordt als groeistof gebruikt. Verder worden de sauzen gekookt op inductiekookplaten. De stroom die daarvoor nodig is, wordt opgewekt met eigen zonnepanelen. Consumenten worden geïnformeerd over mogelijk hergebruik van de glazen flessen van de sauzen en mogen ze ook terug brengen naar De Ketchupfabriek.

Waar kan ik het vinden?

Je kunt de sauzen kopen bij de winkel in Graauw (Zeeland), via de webwinkel bestellen of genieten van de culinaire creaties van De Ketchupfabriek bij een van hun foodtrucks.

Wil jij meer informatie? Kijk dan op https://www.deketchupfabriek.nl/

SDG doelstellingen:

SDG #8 – Waardig werk en economische groei,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie

Klik op de knop om de kaart te tonen.