Vergetenappel

Beschrijving: De ambachtelijke cider van De Vergeten Appel wordt gemaakt van klassieke Nederlandse appels die niet meer commercieel geteeld worden. De appels zijn uitsluitend afkomstig van kleine boomgaarden en particulieren uit de omgeving van Tilburg. In deze boomgaarden worden geen bestrijdings- of mest- stoffen gebruikt. De gebruikte appels zouden worden verspild als ze niet met de hand werden geplukt om te worden verwerkt in deze heerlijke cider.

De naam De Vergeten Appel is voortgekomen uit de wijze waarop ik mijn appels verzamel. Waar het experiment bedoeld was om slechts 20 liter te maken, eindigden we met een groep vrienden uit de buurt op de stoep om gezamenlijk de berg appels te vermalen en te persen. Met als resultaat ruim 120 liter verse appelsap. Het sap hebben we met verschillende gistsoorten laten vergisten om te kijken welke het beste smaakresultaat zou geven. Het resultaat beviel zo goed dat ik  besloot om het jaar erop weer cider te maken onder de naam ‘De Vergeten Appel’.

Tevens maak ik speciale cider voor locaties die hun eigen bomen hebben. Zo maak ik voor het Gouverneurshuis in Heusden een cider die uitsluitend gemaakt is van de appels uit hun eigen tuin.

Klik op de knop om de kaart te tonen.