Dutch World Bikes

De e-bikes zijn niet aan te slepen. Het aanbod komt van overal en vaak laat de kwaliteit te wensen over. Accu’s gaan snel kapot en vervanging is vaak geen optie. Fietsen op het loodzware vehikel dat overblijft ook niet. Dus zowel de fiets als massa’s batterijen belanden op de schroothoop.

Dutch World Bikes heeft een antwoord. Het bedrijf verzamelt oude, versleten rijwielen van roemruchte merken als Gazelle, Batavus, Empo en Juncker en bouwt ze om tot (bijna onzichtbaar) elektrische urban-lifestyle-fietsen die voldoen aan alle eisen van deze tijd.

Het lijkt alsof ze net uit de rijwielfabriek van vroeger zijn komen rollen, maar onderhuids zijn deze rijwielen hypermodern. Maar de echte karakteronderdelen, het frame, de voorvork, de spatborden en de bracketdelen, die blijven origineel. Want daaruit spreekt het verhaal van een fiets.

De fietsen zelf worden hergebruikt, maar ook de nieuwe onderdelen hebben een duurzaam voordeel. Zo heeft de nieuwe, elektrische naaf maar 3 batterijen, die bovendien veel langer meegaan.

Zo geeft Dutch World Bikes een nieuwe betekenis aan recycling.

Rijwielen met levenservaring
De bouwkwaliteit van Nederlandse fietsen uit die vervlogen tijden is ongeëvenaard. Bij Dutch World Bikes houden we van deze klassiekers. Want ze hebben nogal wat meegemaakt. Er is mee gefietst, maar ook mee gesmeten. Er is op gevloekt en ze zijn gekoesterd. Weer en wind hebben ze getrotseerd. En na hun actieve dienst hebben ze vaak jarenlang in een schuur gestaan, vechtend tegen de tand des tijds.

Levenstekens
Een Dutch World Bike is een rijwiel met een verhaal. De lak en eventuele beschadigingen worden niet weggewerkt, maar juist geconserveerd. Het zijn levenstekens van jarenlange dienst. En zulke verhalen mogen, nee moeten verteld worden.

Klik op de knop om de kaart te tonen.