Duurzame Gronden Nederland

Duurzame Gronden Nederland staat voor lokaal, duurzaam voedsel en duurzaam wonen in een natuurlijke omgeving.

Duurzame Gronden Nederland (DGN) is een initiatief dat bestaat uit een landelijke stichting en regionale non-profit coöperaties, met als doel om duurzame voedselproductie en duurzaam wonen te stimuleren en bij elkaar te brengen in een natuurlijke omgeving. Zo willen we gezamenlijk de kwaliteit van de Nederlandse bodem verbeteren en op duurzame wijze het woningtekort oplossen.

Ons doel
Duurzame Gronden Nederland (DGN) staat voor gezond, vraaggestuurd, lokaal voedsel rechtstreeks voor de Nederlandse burgers. Lokale voedselproductie in balans met bodem, natuur, dier en mens volgens de principes van permacultuur. Duurzame Gronden Nederland staat ook voor duurzaam, zelfstandig, leuk en veilig wonen in een natuurlijke omgeving. Deze twee combineren we op locaties van 25 hectare land in Nederland.

De stichting wil zo samen met de regionale coöperaties de kwaliteit van de Nederlandse bodem verbeteren, door het aanplanten van een grote diversiteit aan gewassen. Hierbij wordt op iedere locatie permacultuur toegepast om zo de biodiversiteit te vergroten. Daarnaast pakken we het woningtekort op een duurzame wijze aan, door het bouwen van houtskeletbouw woningen. Natuurlijk wonen voor burgers, in alle leeftijdscategorieën, maar zeker voor burgers in onze samenleving die niet in aanmerking komen voor een reguliere koop- of huurwoning, zoals starters, ouderen en hulpbehoevenden.

SDG #1 – Geen armoede,
SDG #2 – Geen honger,
SDG #3 – Goede gezondheid en welzijn,
SDG #6 – Schoon water en sanitair,
SDG #7 – Betaalbare en duurzame energie,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie,
SDG #13 – Klimaatactie,
SDG #15 – Leven op het land

Klik op de knop om de kaart te tonen.