ExoTechnologies | DANU® mechanical properties
DANU composiet is gemaakt van duurzame vezels en styreenvrije harsen. DANU kan herhaaldelijk worden gerecycled en handelt daarom in de circulaire economie. (https://exo-tech.com/danu/) Met andere woorden, materialen blijven in de economie en komen niet op de vuilstort terecht.
Jaarlijks eindigd er, in Europa alleen, 250.000.000 kg aan glasvezel composiet (GRP) in storhopen. Vanaf vandaag tot 2050 eindigd er 43.000.000.000 kg aan wind turbine bladen in storthopen wereldwijd (in bijlage enkele foto’s).
De productiemethode is 100% identiek aan glasvezel/vinylester, mits in het productieproces vacuüminfusie wordt uitgevoerd. Een GRP-producent kan dus van de ene op de andere dag overstappen op DANU zonder enige investering of wijziging in gereedschap of het opleiden van het personeel voor een nieuwe methode.

Met mechanische eigenschappen die superieur zijn aan glasvezel en dicht bij koolstofvezel, hebben we onze propositie onderverdeeld in een breed scala aan gebruikssegmenten.

Bijvoorbeeld:
• Voor toepassingen in windturbines: https://exo-tech.com/index.php/exowind/
• Voor maritieme toepassingen: https://exo-tech.com/index.php/exomarine/
• Voor pantserbescherming: https://exo-tech.com/index.php/exoprotect/

Vanuit dat perspectief zijn we nu in gesprek met een aantal marktleiders in hun specifieke sectoren, zoals bv (hogesnelheids)treinen, wind turbines, motorhelmen, jachtbouw, reddingsvlotten, glijbanen, stads trucks en constructie bedrijven.

Adres

Ons adres:

8 St. George Street IM9 1AH Douglas Isle of Man

Telefoon:

-

E-mail:

-

Internet:
Klik op de knop om de kaart te tonen.