Feedtuber

Opslag en bewerking van Biomassa

Feedtuber heeft speciale machines ontwikkeld voor opslag en verwerking van biomassa. Laagwaardige biomassa komt vrij in de landbouw, tuinbouw en bosbouw en tevens uit de foodindustrie. Het vindt een toepassing in bijvoorbeeld de compost- of biogas-productie. Door de aandacht voor een meer circulaire economie worden steeds meer toepassingen ontwikkeld, zoals de productie van bioplastics, karton of voedereiwit uit biomassa.

Fermenteren van Biomassa

Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Het is de meest efficiënte wijze om organisch restmateriaal terug te geven aan de bodem. In tegenstelling tot compostering is er nagenoeg geen CO2-uitstoot en wordt de energie behouden! Door organisch restafval te fermenteren, bespaart u afvoerkosten en creëert u de optimale voeding voor uw bodemleven. De kosten om Bokashi te maken zijn lager dan de totale kosten om het materiaal af te voeren en nieuwe bemesting aan te voeren. Bokashi kan van nagenoeg elk type vers organisch materiaal gemaakt worden. Voorbeelden zijn: (drijf)mest, gras, riet, bladeren, snoeisel, bloembollenafval, ondermaatse aardappelen, uien- en witlofresten. Houtachtige materialen zijn alleen na hakselen geschikt.

Bio Bagging machines voor Bokashi zijn voorzien van apparatuur waarmee de receptuur goed kan worden verdeeld over het restmateriaal (gras, stro, plantenresten, etc. De perswals in de Feedtuber perst het restmateriaal met toevoegingen onder hogedruk in de folieslurf. De slurf is rondom lichtdicht waardoor het materiaal 8 tot 10 weken zuurstofarm kan fermenteren. Afdekken van de hoop is niet nodig. Dit levert een arbeidsbesparing op en bovendien is het beter voor het milieu omdat aan de onderzijde geen sappen naar de bodem kunnen weglekken.

SDG #3 – Goede gezondheid en welzijn,
SDG #6 – Schoon water en sanitair,
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie,
SDG #13 – Klimaatactie,
SDG #14 – Leven in het water,
SDG #15 – Leven op het land

Openingstijden

Maandag

08.00 - 17.00 uur

Dinsdag

08.00 - 17.00 uur

Woensdag

08.00 - 17.00 uur

Donderdag

08.00 - 17.00 uur

Vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Klik op de knop om de kaart te tonen.