Fiber plast bio based

Fiberplast Biobased pioniert al bijna 15 binnen de markt van duurzame bouwmaterialen.
Wat voor ons voorop staat is het leveren van kwalitatief hoogwaardige biobased materialen aan een zo’n breed scala van relaties.
Wij denken graag met onze klanten mee en kunnen bijzonder veel ten aanzien van maatwerkoplossingen.

Wat is het?

Nowood is een plaatmateriaal bestaande uit rijstvlies (60%), steenzout (22%) en minerale olie (18%). Het is een biobased en circulair alternatief voor hout, kunststof of metaal. Het rijstvlies is afkomstig uit de voedselindustrie en maakt de platen zeer bestendig tegen vocht en rot. Nowood is net als hout te verwerken, er is geen speciaal gereedschap benodigd en het kan gewoon op kleur gebracht worden met verf. Er zit maar liefst 80 jaar garantie op het materiaal tegen degeneratie.

Hoe werkt dit?

Het product wordt voornamelijk gebruikt in esthetische toepassingen ter vervanging van hout. Zo wordt het veelal gebruikt in de meubelbouw, interieurinrichting en diverse buitentoepassingen. Recent zijn er honderden verkeersborden in Nederland van ons materiaal gemaakt ter vervanging van aluminium.

Waarom is het circulair?

Het materiaal is na de lange theoretische levensduur volledig recyclebaar. Reststukken kunnen gewoon bij ons worden ingeleverd om zo terug te komen in het productieproces.

Waar kan ik het vinden?

Bij Fiberplast Biobased te Drachten, wij zijn het enige verkooppunt in Nederland van Nowood plaatmateriaal.

Openingstijden

Maandag

08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

08.30 - 17.00 uur

Woensdag

08.30 - 17.00 uur

Donderdag

08.30 - 17.00 uur

Vrijdag

08.30 - 15.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Klik op de knop om de kaart te tonen.