Herenboeren
“Goej slaoj meej jèùn, meej aaj, meej èèrpel”

We vormen een coöperatie van maximaal 200 huishoudens, pachten 20 ha grond en nemen een boer in loondienst. Hiermee wordt voor de coöperatieleden lokaal en op duurzame wijze groenten, fruit, vlees en eieren geproduceerd. We streven naar een gesloten natuurinclusief systeem.

Hoe?
Om in de regio een Herenboerderij op te starten, zijn minimaal 150 deelnemende huishoudens nodig. Daarom zijn we een zoektocht gestart naar consumenten die met ons zo’n kleinschalige boerderij willen oprichten en exploiteren. Ben jij enthousiast? Laat het ons weten en vertel anderen over dit initiatief.

Wat?
Wij willen een goed georganiseerde coöperatieve boerderij opzetten. Het wordt een plek waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Een ervaren boer is straks verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. Alles is van een hoge kwaliteit en met een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Waar?
Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en ligt bij voorkeur dichtbij de woonplaats van de Herenboeren. Als blijkt dat er genoeg geïnteresseerden zijn, gaan we samen met anderen op zoek naar geschikte gronden in de buurt van Tilburg.

Contact organisatie
Klik op de knop om de kaart te tonen.