Hydraloop Systems

Water is één van de allerbelangrijkste resources en mag niet verspild worden. Het is ons ‘Blauwe Goud’ en zonder dat is leven onmogelijk. Door de bevolkingsgroei van 2 miljard mensen in de komende 30 jaar zal de vraag naar schoon water aanzienlijk en evenredig toenemen.

Door vervuiling wordt het creëren van schoon water moeilijker en duurder, en door de klimaatverandering stijgt de zeespiegel en zal het grondwater steeds zouter worden, waardoor water schaarser en duurder wordt. Ook nu al is de druk op de voorziening van schoon water zeer hoog. Een groeiend, mondiaal probleem, en niet alleen in verre buitenlanden, maar ook al een groot probleem in Nederland.

Wij hebben een oplossing: de Hydraloop; een bekroond, gecertificeerd en innovatief huishoudelijk water recyclingsysteem dat het ‘Efficient Solution’ kwaliteitslabel heeft verworven. Het is een kant-en-klaar, ‘fit & forget’ en smart consumentenproduct dat 85% van al het huishoudelijk water recycled. Bad-, douche- en wasmachinewater wordt door het systeem gezuiverd, waarna het water schoon, helder en veilig is en voldoet aan de allerhoogste internationale standaarden.

Dit water kan hergebruikt worden voor het doorspoelen van toiletten, de wasmachine, het besproeien van de tuin en het bijvullen van het zwembad. De Hydraloop heeft een stijlvol ontwerp en innovatieve en gepatenteerde technologie wat geen filters, membranen of chemicaliën gebruikt. Het systeem is eenvoudig te installeren, zelfreinigend en heeft zeer weinig onderhoud nodig. Het is volledig automatisch en de smartphone App helpt je bij het optimaliseren van het gebruik van het gerecyclede water. De Hydraloop realiseert: tot 45% leidingwater besparing, tot 45% rioolemissie verlaging, 600 kWh/jaar* in energie besparing en een verlaging van 6% CO2-voetprint. Het systeem is betaalbaar en biedt huiseigenaren, woningcorporaties, maar ook commerciële gebouwen, sportclubs, scholen, etc. een eenvoudige oplossing om water, energie en geld te besparen zonder in te boeten aan comfort of hygiëne.

Met onze slimme en betaalbare waterrecycling producten kan iedereen zich voorbereiden op de toekomst. Grijs water is goed voor 60% van al ons afvalwater dat in het riool wordt geloosd, maar het is perfect voor recycling en hergebruik.

Het is onze visie dat over 20 jaar geen enkel huis of appartement gebouwd zal worden zonder een eigen gedecentraliseerd grijswater recycle systeem en dat het een standaard item wordt, net zoals zonnepanelen, warmtepomp, koelkast en vriezer.

SDG doelstellingen:

SDG #6 – Schoon water en sanitair,
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie,
SDG #13 – Klimaatactie

Klik op de knop om de kaart te tonen.