Jos van der Meulen

Vergeten, verloren en afgedankte goederen een tweede kans geven door ze , voorzien van een nieuwe functie, opnieuw in omloop te brengen. Eerst slopen, dan verkopen is het motto. Doorsnijden, zagen , breken of simpelweg omdraaien proberen we de verborgen kwaliteiten van een materiaal te ontdekken en in te zetten bij zijn herintrede in de maatschappij vermomd als cadeau artikel.

Restant reclame posters worden gesneden , gevouwen en met de naaimachine aan elkaar gestikt tot handige papieren prullenbakken. Posters die het niet schoppen tot zo’n paperbag worden tot kleine velletjes gesneden en tot notitieblokken geplakt. Het papier laat zich aan de achterkant prima beschrijven. Gehavende bakstenen mogen zich verheugen met de bewoning door een kleikabouter gemaakt van klei uit onze achtertuin. Dit ensemble gaat verder als puinkabouter.

Het voormalige stuk puin mag zich nu verheugen in zijn functie als als sokkel en is klaar de culturele sector betreden. Vandermeulens atelier vat de circulaire economie wel heel letterlijk op. Soms is iets omdraaien al genoeg om het opnieuw in gebruik te nemen. Je hoeft het alleen maar te zien. En daar help ik graag een handje bij.

SDG doelstellingen:

SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #13 – Klimaatactie,
SDG #15 – Leven op het land

Klik op de knop om de kaart te tonen.