Kraftbier

Van Bierbostel tot Biogas
Bij het brouwen van bier gebruiken we mout. Na het brouwen, als we alle bruikbare stoffen uit het mout hebben gehaald, gaat dit in een container en brengen wij het naar het bedrijf AABio in Tilburg. Zij gooien dit organische restafval in grote vergisters en maken daarmee biogas. Dat biogas wordt onder andere weer gebruikt om stroom mee te maken. Deze stroom gaat vervolgens weer het net op als Groene Stroom. Zo dragen wij als Kraftbier een steentje bij aan de Circulaire economie in Tilburg, want het afval van de bierbrouwer is de grondstof voor AABio.

Meer over Kraftbier
Het is de missie van KraftBier om de Tilburgse brouwerstraditie in ere te herstellen. Eeuwenlang waren er 10-tallen brouwerijen die de stad voorzagen van het nodige bier. In de 20e eeuw is dat grotendeels stil komen te liggen maar gelukkig komt daar de laatste jaren weer langzaam verandering in.

Naast stad van ambacht, van innovatie, van cultuur en van creativiteit is Tilburg een brouwersstad. Traditie en innovatie zullen hand in hand gaan. Met respect voor de pioniers die eeuwenlang op Tilburgse grond bier hebben gebrouwen maar met de innovatie en creativiteit waar Tilburg om bekend staat. Er zullen onderscheidende, authentieke bieren worden gebrouwen die simpel zijn van recept maar goed van smaak. Geen fratsen, gewoon goed bier.

Bezoek de brouwerij
Sinds 2016 heeft KraftBier haar eigen brouwerij in het hart van Tilburg. Kom langs en ervaar, proef, ruik en zie hoe het ambachtelijke Tilburgse Bier gebrouwen wordt. Bezoek de brouwerij en maak hier een reservering.

kraftbier

Openingstijden

Maandag

09:00-22:00

Dinsdag

09:00-22:00

Woensdag

09:00-22:00

Donderdag

09:00-22:00

Vrijdag

09:00-01:00

Zaterdag

09:00-01:00

Zondag

12:00-18:00

Klik op de knop om de kaart te tonen.