La Poubelle

Natuurlijk, je zoekt betaalbare meubels, kleding, een fiets of bijzondere curiosa en dat vind je dan bij ons. De voorraad wordt de hele dag door aangevuld, dus je grijpt niet snel mis en het assortiment is altijd verrassend. En wil je je zolder of schuur eens opschonen, dan kun je de overtollige spullen bij ons kwijt.

Tot zover de gebruikelijk kringloop, zoals iedereen die wel kent. Maar wist je dat daar bij ons ook nog eens een goed verhaal achter schuil gaat? La Poubelle is niet zomaar een kringloopwinkel. We hebben een unieke positie in de Tilburgse samenleving, want we combineren onze zorg voor mensen met milieu en we dragen actief bij aan armoedebestrijding. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier hun plek of we begeleiden hen naar een nieuwe (reguliere) werkgever.

Goederen zamelen we in met onze eigen ophaalservice, via ons inzamelpunt op de milieustraat Albion en natuurlijk aan de Havendijk in Tilburg, de Nobelstraat in Goirle en de Haansbergseweg in Rijen. Uiteindelijk vinden de meeste goederen, schoongemaakt en gerepareerd hun weg naar onze kringloopwinkels.

We streven naar steeds minder afval, daarom worden in ons atelier en houtwerkplaats van restmaterialen weer hippe spullen gemaakt. Blijf dus vooral je herbruikbare spullen aan ons doneren. Niet alleen gun je ze zo een tweede leven, maar je draagt ook je steentje bij aan de werkgelegenheid en armoedebestrijding in de stad. Het stelt ons namelijk in staat om ons in te blijven zetten voor mensen en milieu.

Tags: kringloop, kringloopwinkel, tweedehands

Openingstijden

Maandag

13.00 tot 18.00 uur

Dinsdag

10.00 tot 18.00 uur

Woensdag

10.00 tot 18.00 uur

Donderdag

10.00 tot 18.00 uur

Vrijdag

10.00 tot 18.00 uur

Zaterdag

10.00 tot 17.00 uur

Zondag

-

Adres

Ons adres:

Hoevenseweg 3, 5017 AD Tilburg

Telefoon:
Klik op de knop om de kaart te tonen.