LeaseShirt

Waarom is het ciruclair?

De missie van LeaseShirt is de wereld eerlijk verdelen. LeaseShirt gelooft in sociale verantwoordelijkheid en circulariteit als oplossing. De textielindustrie is een van de meest vervuilende sectoren in de wereld en LeaseShirt wil daar graag verandering in brengen. Naast het duurzamer produceren van textiel, wil LeaseShirt hergebruik en circulariteit stimuleren. Zo kwamen de oprichters op het idee om duurzame, universele crewkleding te verhuren aan evenementen. Daardoor hoeft niet ieder evenement zijn eigen kleding te laten maken en bedrukken om hun medewerkers herkenbaar te maken, waardoor een stuk minder textiel wordt verbruikt.

Wat is het?

LeaseShirt maakt het mogelijk voor evenementen om duurzame crewkleding te leasen. Hierdoor hoeft niet ieder evenement zijn eigen kleding te fabriceren en bedrukken om hun medewerkers herkenbaar te maken. Naast dat het gebruik van LeaseShirts een circulaire keuze is, is het ook eenvoudig. De levering en de retourzending wordt volledig geregeld. Na afloop van een evenement wordt gezorgd dat de shirts weer klaar en schoon zijn voor het volgende evenement.

De shirts zijn gefabriceerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS), wat inhoudt dat het textiel op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier geproduceerd is. Bovendien wordt eraan gewerkt om, in de toekomst, shirts te gebruiken van gerecycled materiaal. LeaseShirt is een startende onderneming, en hoopt in de toekomst op veel evenementen te kunnen staan om zo een verschil te kunnen maken. Stop wasting, start leasing!

Waar kan ik het vinden?

LeaseShirt verhuurt door heel Nederland en kan via de mail gereserveerd worden (info@leaseshirt.org). Neem een kijkje op de site voor meer informatie: www.leaseshirt.org

SDG doelstellingen:

SDG #8 – Waardig werk en economische groei,
SDG #10 – Ongelijkheid verminderen,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie

Klik op de knop om de kaart te tonen.