Meer over Parksharing

Parksharing stelt  ondernemers in staat om concrete stappen te zetten richting duurzaam en circulair ondernemen.Via het online platform kunnen bedrijven en organisaties in Nederland (tijdelijk) ongebruikte bedrijfsmiddelen, materialen, reststromen, diensten en faciliteiten delen, verhuren en verkopen aan andere ondernemers op het bedrijventerrein of daarbuiten.

Parksharing.nl werd, in samenwerking met de gemeente Tilburg en Solaris Parkmanagement, al gelanceerd op de meeste bedrijventerreinen in Tilburg en Waalwijk, maar staat uiteraard ook open voor bedrijven en bedrijvenparken in de rest van Nederland.

Parksharing is een initiatief van het in 2012 opgerichte FLOOW2, dat wereldwijd de deeleconomie voor bedrijven en organisaties faciliteert, en werkt hierin graag samen met parkmanagement organisaties, ondernemersverenigingen en gemeenten.

Hoe werkt het voor ondernemers?

Heeft u een vergaderruimte beschikbaar of parkeerplekken te weinig? Heeft u pallets, tegels of andere (rest)materialen over? Gebruikt u de hoogwerker maar een paar dagen per jaar, heeft u kantinefaciliteiten beschikbaar of een bestelbus nodig?

Via Parksharing.nl kunt u deze bedrijfsmiddelen aanbieden aan andere ondernemers, of juist zoeken en vinden wat u nodig heeft bij bedrijven in de buurt. Niet gevonden wat u zocht? Dan kunt ook een advertentie plaatsen voor u nodig heeft. Deelt u mee?

Duurzaam business model met financieel voordeel

Voor bedrijven die aan de slag gaan met Parksharing snijdt het mes aan twee kanten: het zorgt voor minder verspilling en tegelijkertijd is het een extra verdienmodel, want ondernemers kunnen kosten besparen of omzet realiseren. Bovendien is het dé mogelijkheid om eens contact op te nemen met buurbedrijven en hierdoor nieuwe samenwerkingen te starten op en tussen bedrijvenparken in Nederland.

Ook gemeentes profiteren op hun beurt van Parksharing, want meer samenwerking, duurzaamheid en financieel gezonde bedrijven en bedrijvenparken, zorgt natuurlijk ook voor een vitale, lokale economie en een gunstig vestigingsklimaat.

Circulair ondernemen start met Parksharing

Parksharing is opgericht vanuit gedachte dat bedrijven samen bijdragen aan een gunstig lokaal en regionaal ondernemersklimaat. Daar profiteert het gehele bedrijfsleven van. Het lokaal delen van allerlei zaken met collega-ondernemers en daarmee het efficiënter gebruiken van bedrijfsmiddelen sluit daar naadloos bij aan. Het past binnen de ontwikkeling richting een circulaire economie, waarin kringlopen worden gesloten.

SharingScan

Wilt u aan de slag met Parksharing, maar wilt u eerst weten wat het u op kan leveren, zowel financieel als aan duurzaamheid? Doe de gratis SharingScan op www.sharingscan.nl en bereken in enkele minuten wat uw bedrijf kan verdienen en besparen met het delen, verhuren en verkopen van onbenutte bedrijfsmiddelen, diensten, restmaterialen en faciliteiten.

Parksharing

Adres

Ons adres:

Tilburg, Het Laar

Telefoon:

-

Internet:
Klik op de knop om de kaart te tonen.