Schônste wijk

Schônste wijk is een meerjarig programma van Buurtcultuur Tilburg in GoirkeWest-Hasselt met het thema een mooiere, schonere en actievere wijk. We werken samen met wijkgenoten, kunstenaars en organisaties (binnen en buiten de wijk). We ondernemen kleinere en grotere interventies. Paradepaardje is de Schônste wijk Werkplaats. Inspiratie hiervoor is het wereldwijde Precious Plastic van Dave Hakkens. Wij realiseren een recycle plek midden in de wijk die wordt opgezet en gerund door afvalkunstenaar Tim Hobbelman.

Wat is een van de grootste gemeenschappelijke delers op wijkniveau? Afval! Wellicht niet het eerste waar je aan denkt maar: iedereen bezit het en doet er iets mee, ongeacht leeftijd of cultuur. De meeste mensen willen er zo snel mogelijk vanaf. De manier waarop dat gebeurt, varieert. De een gebruikt prullenbakken en containers, de ander gooit het gewoon op straat of dumpt het bij containers of op andere openbare plekken waardoor het gaat zwerven.

Daar weten we in de GoirkeWest-Hasselt alles van. Wij zien met Buurtcultuur Tilburg in afval een kans om Tilburgse wijken mooier te maken, het bewustzijn te vergroten en onze afvalfootprint te verkleinen. Dat doen we met kleine en grotere artistieke interventies, gekoppeld aan wijkactiviteiten die al plaatsvinden. Een schone stad, dat wil toch iedereen? En die begint in de wijken!

SDG #8 – Waardig werk en economische groei,
SDG #9 – Industrie, innovatie en infrastructuur,
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie,
SDG #15 – Leven op het land,
SDG #17 – Partnerschap om doelstellingen te bereiken

 

Adres

Ons adres:

Van Bylandtstraat 25, Tilburg

Telefoon:
Internet:
Klik op de knop om de kaart te tonen.