Stichting Tafelboom

Wat is het?

Stichting Tafelboom zaagt, droogt, archiveert en verwerkt Utrechtse stadsbomen tot producten. Zoals snijplanken, tafels, boekenplanken, bankjes.. enz. Je kunt bij ons terecht voor het kopen van zo’n product of voor het kopen van onbewerkt stadshout. Ook helpen we je graag met het maken van je eigen stadshouten producten in onze open werkplaats. We geven workshops en kinderfeestjes, zodat jong en oud plezier aan het hout kan beleven en we graag onze kennis delen.
Bij het hout of product krijg je een boomdocument met de afbeelding en de gegevens van de boom.

Hoe werkt dit?

Tafelboom is 1 dag per week open (momenteel is dat de vrijdag). Op deze dag kun je langskomen om het hout te bekijken. Je kunt op deze dag hout reserveren, je wensen met ons bespreken en/of zelf aan de slag gaan met een stuk hout.

Waarom is het circulair?

Tafelboom geeft een tweede leven aan de stadsbomen. Zo blijft de waarde van het hout in de stad en voor de mensen bruikbaar. Het gaat hier om materiele waarden, maar zeker ook om emotionele waarden.

Waar kan ik het vinden?

Onze werkplaats kun je vinden op Rotsoord 32, maar onze producten kun je door heel de stad heen vinden. Op steeds meer plekken staan banken en tafels in de openbare ruimte.

Klik op de knop om de kaart te tonen.