Stichting Voedspoor

 

WAAROM
Stichting VoedSpoor wil bewustzijn van eetpatronen vergroten en daarmee perspectief en mogelijkheden van mensen vergroten, uitnodigen om grenzen te verleggen en gezonde keuzes te maken: biologisch, natuurlijk en lokaal.

BELEVING & DIALOOG
Door SmaakTafels te organiseren: rond de tafel gesprekken in de wijken van de stad; samen praten en proeven; ontmoeten en uitwisselen van ervaringen over voeding keuzes en eet gedrag; eerste SmaakTafel was succesvol dankzij medewerking van Corné van Roessel van De Walhoeve, Ralph Blaakenburg van Auberge, Pepijn Boer van Rooi Pannen, Halima Özen van FoodLab. Omroep Tilburg besteedde er aandacht aan in een uitzending van Het andere Normaal. Een SmaakTafels enquête is gemaakt in Google Docs.

INZICHT EN KENNIS
Onderzoek ‘Wat Eet TILBURG?’ Breed in kaart brengen van voedingkeuzes en eetgedrag door samen met een onderzoeksinstituut een kwantitatief onderzoek uit te voeren onder Tilburgers, waaruit naast beleving ook patronen en cijfers worden opgehaald, die mede een basis kunnen vormen voor gezondheidsbeleid van de gemeente Tilburg.

IMPACT EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE
VoedSpoor ontwikkelt in co-creatie scenario’s voor Urban Food hubs, vooral gericht op jongeren in de stad die minder bevoorrecht zijn. Food wordt als middel ingezet om zichzelf en hun leefomgeving te versterken en er ook een boterham aan te verdienen. Dat kan gaan om kweken van groente en fruit, distributie, bereiding of verkoop van voeding.

SDG #3 – Goede gezondheid en welzijn
SDG #8 – Waardig werk en economische groei
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie
SDG #17 – Partnerschap om doelstellingen te bereiken

 

Contact organisatie
Klik op de knop om de kaart te tonen.