The Right Wae collection: Circulaire bestrating.

De karakteristieke tegels van The Right Wae collectie geven iedere buitenruimte een authentieke uitstraling. De open structuur van de steen bestaat uit kleine, onregelmatige poriën die een gevarieerd beeld opleveren. Ideaal voor liefhebbers van natuurlijke en robuuste materialen.

DESIGN STUDIO WAE
Studio Wae is een startup dat onderzoek doet naar afvalstromen uit Urban Mining en hier producten van laat produceren. De producten van studio Wae bevatten allemaal afval als grondstof. De term Urban Mining staat voor het herwinnen van grondstoffen uit de stedelijke omgeving. De producten van studio Wae zijn daardoor uiteenlopend van aard. Voor The Right Wae collectie is 76% gerecyclede grondstoffen gebruikt uit slooppanden en oude bestrating. Het streven van studio Wae is uiteindelijk sierbestrating te kunnen laten produceren van 100% circulair materiaal.

EEN DUURZAME KEUZE
De tegels van The Right Wae collectie bestaan voor 76% uit materialen die vrijkomen bij Urban Mining; een term die gebruikt wordt voor het winnen van grondstoffen uit de stad. Denk hierbij aan afval van slooppanden en oude bestrating.

SAMENWERKING MBI en ProRail
Bij het verduurzamen van de buitenruimte spelen er twee belangen. Enerzijds een groene leefomgeving met voldoende biodiversiteit, anderzijds de functionele invulling met producten als bestrating. Als wij onze keuzes doordacht maken kunnen wij ook met grijze producten ‘groen denken’. Bewust Bestraten noemt MBI dit. Studio Wae wil impact maken op afvalstromen en dat kan op de aanzienlijk grote markt van sierbestrating. Vanuit een gezamenlijke visie is de samenwerking tussen studio Wae en MBI tot stand gekomen. ProRail heeft hoge duurzaamheids doelstellingen door de samenwerking met Studio Wae kunnen deze doelstellingen gehaald worden. Er is een hoge reductie op CO2 en door het verwerken van de versleten bestrating van de te vernieuwen perrons, wordt de cirkel rond want er wordt zo 76% bespaard op nieuwe grondstoffenwinning.
Let’s go the right Circular Wae!

Op welke SDG doelstellingen heeft je organisatie, product of dienst impact?


SDG #9 – Industrie, innovatie en infrastructuur
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen
SDG #13 – Klimaatactie
SDG #15 – Leven op het land
SDG #17 – Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Adres

Ons adres:

Gansstraat 170, 3582 EP Utrecht

Telefoon:
Internet:
Klik op de knop om de kaart te tonen.