VOF De Vooruitgang

De Vooruitgang is opgebouwd op de meest circulaire manier. De romp stamt uit 1898, het interieur is volledig cradle-to-cradle. De techniek aan boord maakt gebruik van de zon als energiebron, inclusief de voortstuwing. Sterker, aan boord van De Vooruitgang vind je geen fossiele brandstoffen. De verwarming werkt elektrisch met PCM’s die het schip op een vaste temperatuur houden en waardoor we geen restwarmte verspillen. Alles wordt opgeslagen in de vloer en gebruikt. Alle gebruiksvoorwerpen zijn uitgekozen na grondig onderzoek naar herkomst, productiemanier en geselecteerd niet alleen op duurzaamheid maar ook op waar geproduceerd.

Wij willen met De Vooruitgang laten zien dat je circulair kunt bouwen en ondernemen zonder in te leveren op luxe en comfort. Met oog voor het milieu en gebruikmakend van lokale partijen voor bijna alles aan boord. Alles wat aan boord geserveerd wordt komt uit een straal van 25 km, afval wordt hergebruikt voor de bemesting van de tuinen waar wij onze groenten inkopen. Zelfs de as van onze BBQ wordt ingezet als beschermingsmiddel tegen bepaalde schadelijke insecten in de tuinen.

Naast hernieuwbare energie verbruiken wij bijzonder weinig drinkwater. Ons toilet spoelt op buitenwater, onze afwasmachine is water en energiezuinig.

We zijn graag een inspiratie voor anderen om ook verregaande verduurzaming, innovatie en circulariteit in te voeren.

SDG doelstellingen:
SDG #4 – Kwaliteitsonderwijs,
SDG #5 – Gendergelijkheid,
SDG #6 – Schoon water en sanitair,
SDG #7 – Betaalbare en duurzame energie,
SDG #9 – Industrie, innovatie en infrastructuur,
SDG #11 – Duurzame steden en gemeenschappen,
SDG #12 – Verantwoorde consumptie en productie,
SDG #14 – Leven in het water,
SDG #15 – Leven op het land

Openingstijden

Maandag

09.00 - 17.00 uur

Dinsdag

09.00 - 17.00 uur

Woensdag

09.00 - 17.00 uur

Donderdag

09.00 - 17.00 uur

Vrijdag

09.00 - 17.00 uur

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur

Zondag

Gesloten

Klik op de knop om de kaart te tonen.