WEPA Professional GmbH

Het circulaire toilethygiëneconcept van BlackSatino is gebaseerd op het Cradle to Cradle – principe.
De hygiënedispensers zijn onderdeel van de technologische kringloop en het hygiënepapier is onderdeel van de biologische kringloop.
Het gebruik van uitsluitend secundaire grondstoffen, niet-schadelijke hulpstoffen, groene energie, spaarzaam waterverbruik, CO2-neutrale productie en geen gestort afval maken BlackSatino zo duurzaam als momenteel haalbaar is. Het is compleet veilig voor mens en milieu.

BlackSatino dispensers

Onze hygiënedispensers worden geproduceerd van stromen gerecycled kunststof granulaat. Zo zorgen we ervoor dat we niet onnodig grondstoffen aan de aarde onttrekken en juist waardevolle grondstoffen borgen en in een technologische kringloop blijven hergebruiken voor mooie, duurzame producten met toegevoegde waarde.

Ter illustratie: de hygiënedispensers in jouw organisatie kunnen na hun levensduur als grondstof worden ingezameld. WEPA Professional draagt zorg voor verantwoorde recycling door jouw oude dispensers te demonteren, separaat af te voeren en in te leveren bij een gespecialiseerd depot. In dit depot wordt het ABS kunststof vermalen tot een kunststof granulaat, dat wordt ingezet als grondstof voor nieuwe producten.

BlackSatino hygiënepapier

Met onze kringloopconcepten op basis van lokale, veilige en verantwoorde materialen geloven wij dat we een verschil kunnen maken. We zetten papieren afvalstromen in om er nieuwe, duurzame producten van te maken. Onze fabriek is daarbij een grondstoffenrotonde.
Binnen onze branche liggen de kansen om maximaal bij te dragen aan een circulaire economie op het gebied van alternatieve en lokale grondstoffen. Om die reden zijn we al een tijd bezig met circulaire oplossingen en het sluiten van kringlopen. Dankzij een innovatief proces zijn wij in staat om papieren afvalstromen veilig en in wisselende samenstellingen in te zetten als grondstof voor de productie van hygiënepapier.
Naast oud papier, worden ook gebruikte kartonnen koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en gebruikt handdoekpapier ingezet als grondstof voor toilet- en handdoekpapier.

Een samenwerking met WEPA Professional biedt organisaties de kans om papieren afvalstromen ter beschikking te stellen als grondstof. WEPA maakt er vervolgens BlackSatino toilet- en handdoekpapier van. Dit hygiënepapier wordt via de partner terug geleverd voor gebruik in de toiletgroepen.
Op deze manier realiseren we circulaire stappen en maken we de cirkel rond!

BlackSatino is een totaalconcept en biedt een compleet assortiment voor de inrichting van toiletruimtes.
Kijk voor het volledige assortiment en meer informatie over het circulaire concept op www.blacksatino.eu

Klik op de knop om de kaart te tonen.