Partners met wie wij samenwerken aan een circulair Nederland

Klik op het logo voor meer informatie.


Circulair.com
Roen
Circulair.com
Circulair.com
Circulair.com
Eerlijk Winkelen
Circulair.com
Circulair.com
Omroep Tilburg
Servicepunt Circulair

Circulair.com

In samenwerking met de Gemeente Tilburg is Circulair.com mede mogelijk gemaakt. De Gemeente Tilburg heeft Circulaire Economie als een belangrijk speerpunt op de agenda staan en gaat de komende jaren volop aan de slag om een Circulair.com te realiseren en versnellen.

Een circulaire economie creëren kunnen we niet alleen. Daarvoor gaat de gemeente aan de slag met bedrijven, organisaties en bewoners uit de regio. Verschillende doelgroepen vragen om een andere rol van de gemeente en andere prioriteiten en acties. Ze maken daarom een onderscheid in vier ‘circulaire trajecten’: Circulair ondernemen, Circulair consumeren, Circulaire eigen organisatie, Circulaire gebiedsontwikkeling.


Circulair.com

TilburgDeelt is mede-initiatiefnemer van TilburgCirculair. Een stichting die zich als doel heeft gesteld om de deeleconomie in Tilburg te bevorderen door deze voor iedereen op lokaal niveau toegankelijk te maken.

Iedereen in de gemeente Tilburg kan terecht op de lokale deelwebsite TilburgDeelt.nl, om veilig en vertrouwd spullen, klusjes, gereedschap, hulp, kennis en gereedschap van elkaar te lenen of te huren. Want waarom iets nieuw kopen of weggooien als je het ook kan delen? Dus heb je kleding die je niet meer draagt, gereedschap dat in de schuur ligt te verstoffen, meubels die je kwijt wilt of heb je een tuinklus die gedaan moet worden? Deel het via TilburgDeelt, de online kringloop!


Circulair.com

Toegang tot producten en diensten wordt belangrijker dan het bezit ervan. Het delen van onze eigendommen staat hierin steeds centraler. Vanuit deze gedachten geeft FLOOW2 inhoud aan een geheel nieuw en duurzaam business model: sharing assets. Het delen van assets past binnen de ontwikkeling richting een circulaire economie, waarin kringlopen worden gesloten.

FLOOW2 ontwikkelde een B2B deelmarktplaats waarop bedrijven, (zorg)organisaties en overheidsinstellingen ongebruikte bedrijfsmiddelen, materialen, diensten, personeel en faciliteiten kunnen delen. FLOOW2 realiseert onder andere op maat gemaakt, interne deelplatformen waarop assets binnen een organisatie kunnen worden gedeeld, tussen afdelingen of locaties, of binnen een vertrouwd netwerk van bedrijven, zoals bijvoorbeeld op bedrijvenparken. Dit laatste brengt FLOOW2 in Tilburg al in de praktijk via het deelplatform: www.parksharing.nl


Circulair.com

Samen met Solaris Parkmanagement brengen we Circulair Ondernemen in Tilburg in de praktijk via het platform: Parksharing. Parksharing is opgericht vanuit de gedachte: bedrijven dragen samen bij aan een gunstig lokaal en regionaal ondernemersklimaat. Het lokaal delen van allerlei zaken met collega-ondernemers en daarmee het efficiënter gebruiken van bedrijfsmiddelen sluit daar naadloos bij aan.

Ondernemers gevestigd op de bedrijvenparken Het Laar, Katsbogten, Kraaiven, Loven en Vossenberg kunnen via www.parksharing.nl stilstaande bedrijfsmiddelen, restmaterialen, diensten, faciliteiten en andere zaken op lokaal niveau delen, lenen, verhuren en verkopen. Bent u als ondernemer gevestigd op één van deze bedrijvenparken in Tilburg? Start vandaag nog met delen.


Circulair.com

Samen met onze mediapartner www.wijzijntilburg.nl, laten we de mooie, circulaire voorbeelden uit Tilburg zien, ervaren en beleven. We werken samen met Wij Zijn Tilburg om een creatieve draai te geven aan de circulaire boodschap van deelnemende bedrijven. Want hoe kan je iets dat nog voor velen onbekend is, de circulaire economie, nu beter in beeld brengen dan via creatieve en unieke blogs, video’s en vlogs?

Wij Zijn Tilburg staat bekend om haar ludieke content met een vleugje humor, zoals Ritje 013, Puck probeert, Ons oma, De praatpaal en allerlei professionele vloggers die de stad door struinen op zoek naar toffe plekken, ontwikkelingen en verhalen van, voor en door Tilburgers.


Circulair.com

Helicon MBO Tilburg leidt studenten op MBO-niveau op tot ‘Adviseur duurzame leefomgeving’. Dagelijks zijn ze bezig met de thema’s van de toekomst en specialiseren ze zich op gebied van: Vrije tijd, Biobased economie, Water en energie, Stad en wijk of Lifestyle. Helicon MBO Tilburg biedt een uitstekende opstap naar het hbo, maar bereidt studenten ook voor op de arbeidsmarkt door middel van stages en door intensief contact met het bedrijfsleven. Studenten werken aan ‘levensechte’ opdrachten.

Helicon MBO Tilburg maakt voor deze aansluiting met de praktijk dankbaar gebruik van gastdocenten, biedt excursies aan en draagt onderwijsprojecten aan. Studenten van MBO Tilburg fungeren als stagiair of werken aan projecten voor de bedrijven en organisaties. Ben je benieuwd wat een stagiair van Helicon of onze opleiding voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem contact op.


Eerlijk Winkelen

We werken graag samen met initiatieven en organisaties met hetzelfde doel: een circulair, duurzamer, gezonder en nog leuker Tilburg! Daarom werken wij samen met Eerlijk Winkelen, want als je gaat shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? EerlijkWinkelen wijst je de weg.


Omroep Tilburg

In samenwerking met Omroep Tilburg werken wij aan de bewustwording rondom de circulaire economie in de stad! Via het programma ‘Het Andere Normaal’ gaat Omroep Tilburg op zoek naar vragen én antwoorden binnen de verschillende transities die gaande zijn. Hoe gooien we minder weg? Hoe kopen we minder nieuwe producten, maar gaan we juist langer én beter om met alle producten die we al hebben? Hoe maken we nieuwe producten, textiel of voedsel met respect voor het milieu en de mens? Hoe worden we zelf meer circulair én hoe maken we Tilburg meer circulair? Ontdek het allemaal in Het Andere Normaal?


Servicepunt Circulair Roen

Circulaire portalen

Wij werken samen met verschillende circulaire initiatieven en portalen in Nederland, zoals Servicepunt Circulair en de Friese catalogus ROEN. Zo helpen we inwoners en bedrijven om zoveel mogelijk circulaire producten, diensten en inspirerende voorbeelden te vinden, op hun weg naar een circulair leven, bedrijf en maatschappij. Op onze website niet gevonden wat je zocht? Kijk en zoek verder in de volgende catalogussen.