Personeel uitlenen is in: Tilburgse chef-kok verwerkt nu Zeeman-orders

Personeel uitlenen is in: Tilburgse chef-kok verwerkt nu Zeeman-orders
Gemeente Tilburg Nieuws Tilburg Voorbeelden

TILBURG – Beter ander werk dan géén werk. Partycentrum De Commanderie kon vijftien medewerkers overhevelen naar logistiek dienstverlener Pondres. Niemand hoeft naar huis, iedereen blij.

,,Normaal zwaai ik met de pollepel, nu met onderbroeken, bh’s en t-shirts.” Mo Bouftila (39) zegt het opgewekt, want hij heeft tenminste nog werk. En dat had anders kunnen zijn. Sinds drie weken is hij orderpicker bij logistiek dienstverlener Pondres op bedrijventerrein Kraaiven. In het magazijn daar verwerken ze onder meer de internetbestellingen bij winkelketen Zeeman. Vandaar dat ondergoed.

Vóór de nieuwe lockdown kon Bouftila nog de chef-kok zijn bij de Tilburgse partycentrum en cateraar De Commanderie. Maar aan de Rielseweg is het zoals overal in horecaland: alles ligt plat. Dus nu even niet. Maar moest mede-eigenaar Noor van Roessel dan ook haar personeel de deur maar wijzen, misschien wel tot na de jaarwisseling? Neen: ,,Je wilt toch dat ze bij je bedrijf betrokken blijven, ik wil ze straks graag weer terug. Dan moet je er in investeren.”

De oplossing lag bij Pondres. De twee ondernemers kamen snel tot elkaar over samenwerking en een juridisch juiste regeling. Vijftien Commanderie-medewerkers (van kok tot partymanager en schoonmaakster) zijn voorlopig aan de andere kant van Tilburg onderdak.

Lees het hele artikel op BD.nl