Tilburg Geeft 2019

Tilburg Geeft 2019
Circulair Events Nieuws Tilburg

TilburgGeeft is een initiatief van de Tilburgse Voedselbank. Om inwoners van de gemeente Tilburg samen te brengen, om samen te geven, aan elkaar én om elkaar!

In Tilburg en omgeving leven veel mensen op of onder de armoedegrens. Alleen al in Tilburg zijn er maar liefst 524 gezinnen bij de voedselbank aangemeld, waarvan 536 kinderen onder de 18 jaar! De voedselbank helpt deze gezinnen door ze tijdelijk van voedselpakketten te voorzien. Hiervoor werken ze samen met bedrijven, instellingen en overheden. Wekelijks wordt er gratis voedsel ter beschikking gesteld.

De voedselbank probeert hiermee evenwichtige voedselpakket aan te bieden, volgens de Schijf van Vijf. Dat lukt helaas niet altijd, er is met name een tekort aan lang houdbare droge kruidenierswaren (DKW) zoals pasta, rijst en koffie.

Vanuit deze gedachte is TilburgGeeft ontstaan. Een benefietevenement met als doel; geld inzamelen voor lang houdbare producten t.b.v. cliënten van de Tilburgse Voedselbank.

Op 5 november 2018 vond de eerste editie plaats bij De Rooi Pannen in Tilburg. Een culinaire avond met zes gangen diner en avondvullend entertainment, van top tot teen verzorgd door Tilburgs beste chef-koks, leerlingen van de Rooi Pannen en lokale ondernemers. Ook Kenny B, trotse ambassadeur van TilburgGeeft, heeft zijn steentje bijgedragen.
Door de grote belangstelling was het evenement helemaal uitverkocht. Samen hebben we maar liefst € 14.928,- opgehaald.
Met deze opbrengst heeft de Tilburgse voedselbank bijna 10.000 kilo aan lang houdbare producten kunnen inkopen.

Vanwege het grote succes van de eerste editie, vindt er op 21 oktober 2019 een tweede editie plaats. Ook voor deze editie zijn we afhankelijk van sponsoren, want alleen op die manier kunnen we de volledige opbrengst aan lang houdbare producten besteden.
Vol trots kunnen we melden dat alle restaurants van de vorige editie zich weer gaan inzetten! Dit geldt ook voor ambassadeur Kenny B. en een aantal lokale ondernemers.
De grote verrassing van deze editie is een nieuwe locatie. Voor deze editie stelt Bonheur Horeca Groep een toplocatie beschikbaar, namelijk het Koning Willem II stadion!

Ga naar www.tilburggeeft.nl voor meer informatie over de kaartverkoop.

Ongeveer Stichting Tilburgse Voedselbank