Tilburgse Basisscholieren maken hanglamp van eigen 100% gerecyclede petflesjes

Tilburgse Basisscholieren maken hanglamp van eigen 100% gerecyclede petflesjes
Nieuws Tilburg

Komende dinsdag & donderdag trapt basisschool Den Bijstere af.

19-8-2019 – Tilburg. Hoe vet is dit? Van je eigen lege PETflesjes een 100% gerecyclede hanglamp maken. Dat is wat we, Genietgroep, samen met de kinderen van Tilburgse basisscholen met vanPETnaarPRETmetLED doen. Basisschool Den Bijstere trapt komende dinsdag en donderdag af. Inmiddels melden zich meerdere scholen aan en kunnen scholen zich nog aanmelden.
vanPETnaarPRETmetLED

   

 . 

Het is een uniek project om je eigen petflesjes op deze manier te recyclen. Samen met de kinderen maken we in een 3-tal stappen een ontdekkingstocht om hun eigen PETflesjes te recyclen. We starten met een aftrapworkshop, daarna start het verzamelen van de petflesjes. De verzamelde flesje worden vervolgens tijdens de ReCycle-dag verwerkt tot granulaat. Het granulaat is de grondstof voor het maken van een bol, die wordt bewerkt tot een hanglamp met ledverlichting.

Als afsluiting is de onthulling van de schoolhanglamp gemaakt van 100% hun eigen petflesjes. Met dank aan de gemeente Tilburg wordt dit kosteloos aangeboden aan de basisscholen in de gemeente Tilburg. Een impressie van het project vind je in dit korte filmpje of op www.vanpetnaarpret.nl.