Van Lineair naar Circulair: deelplatformen van FLOOW2

Van Lineair naar Circulair: deelplatformen van FLOOW2
Nieuws

Ondernemingen, organisaties en netwerken stappen over van een lineaire economie naar een circulaire-economie. Dit wordt gedaan door producten, onderdelen en grondstoffen te hergebruiken en het minimaliseren van grondstofgebruik. FLOOW2 is een platform die helpt om een community lokaal op te starten, waar je grondstoffen, maar ook personeel kunt delen.

FLOOW2.Community

Het is lastig voor ondernemingen of organisaties om verspilling van Assets (in de meest brede zin) te voorkomen. FLOOW2 heeft hier een oplossing voor. FLOOW2 is het eerste bedrijf ter wereld dat op lokaal en internationaal niveau ondernemingen en organisaties samenbrengt om te beginnen met asset sharing.

Asset sharing houdt in het delen van jouw producten, onderdelen en grondstoffen die jouw onderneming niet meer gebruikt met een onderneming die dit kan hergebruiken. FLOOW2 brengt deze mensen samen met de FLOOW2 community deelplatformen.

Slimme deelmarktplaats

De FLOOW2.Community is een slimme deelmarktplaats oplossing die de behoefte en kansen van asset sharing kan identificeren. Je kunt als onderneming in contact komen met andere ondernemingen om met hen samen te werken en te delen. Ondernemingen en organisaties kunnen zo hun onbenutte producten, diensten, afval en (rest)materialen delen, verhuren of verkopen.

Verspilling wordt hierdoor verminderd, je realiseert extra omzet en je verlaagt de kosten. Materialen worden minder verspilt en je bespaart energie en CO2. Bovendien werk je mee aan het toewerken naar een circulaire-economie.

FLOOW2 ontwikkelt een eigen besloten deelplatform voor jouw onderneming, overheidsinstantie of organisatie. Dit eigen deelplatform kun je het logo geven van jouw onderneming en inrichten met jouw huisstijl.

Doordat je in contact staat met andere ondernemingen kun je nieuwe samenwerkingen aangaan en sterke sociale verbindingen creëren. Dit is een win-win situatie voor beide ondernemingen.

Voorbeelden van succesvolle deelplatformen via FLOOW2

Er zijn vele organisaties die al delen, verhuren en verkopen via een van de op maat gemaakte deelplatformen van FLOOW2. Ondernemingen, interne organisaties, ziekenhuizen, bedrijvenparken en lokale netwerken maken al gebruik van een FLOOW2 deelplatform.

FLOOW2 heeft een deelmarktplaats ontwikkeld voor bedrijven en bedrijvenparken in Nederland genaamd Parksharing. Met Parksharing kunnen ondernemers op lokaal niveau onbenutte bedrijfsmiddelen, restmaterialen, afvalstromen, diensten en faciliteiten delen.

Werflink is een ander succesverhaal van FLOOW2. Werflink is een online deelplatform voor bouwbedrijven en werven in België. Op dit deelplatform kunnen ondernemingen onderling bouwmaterieel, materiaaloverschotten, diensten, transport- en opslagfaciliteiten delen.

Ook in de zorg heeft FLOOW2 een deelplatform ontwikkeld. Het Intrakoop Deelplatform is een plek waar zorginstanties onder elkaar vraag en aanbod kenbaar kunnen maken en onderling kunnen verkopen, verhuren, ruilen of weggeven.

Zelfs in Denemarken

FLOOW2 is hun eerste project in Denemarken gestart bij Regio Hovedstaden. Hovedstaden is de eerste gezondheidsregio van Denemarken die hun deelplatform gaat gebruiken. 44.000 medewerkers kunnen het platform gebruiken om tweedehands meubelen te zoeken.

“Het recyclingplatform geeft al onze collega’s de kans om bij te dragen aan de groene transitie. Het is verbazingwekkend dat we een nieuw leven kunnen geven aan goede meubels die anders als afval zouden zijn beland. In het recycling- en donatiemagazijn van de regio hebben we de ruimte en competenties om de meubels op te slaan en te repareren, en nu hebben we een platform makkelijk maakt om voor recycling te kiezen. ” aldus de directeur van het Center for Real Estate Mogens Kornbo

Met de 25.274 gebruikers en 769 community’s timmert FLOOW2 goed aan de weg naar een circulaire-economie en helpen zij ondernemingen hetzelfde te doen.

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.