Voedsel geven of doneren

Waarom wij voedsel nodig hebben.

Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Zo’n 85.000 klanten krijgen van de voedselbanken een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 20 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.
Met het voedsel dat gedoneerd wordt bereiken de voedselbanken momenteel zo’n 4% van mensen die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.
Voedselbanken Nederland heeft als doel structureel 20% van deze armsten van voedsel te voorzien.
Willen we dit doel bereiken, dan hebben we structureel meer voedsel nodig. Voedsel dat anders vernietigd wordt.
Voedselbanken Nederland koopt geen voedsel. We zijn volledig afhankelijk van leveranciers die producten beschikbaar stellen.
De Tilburgse Voedselbank heeft, om alle gezinnen goed te kunnen helpen veel en gevarieerd voedsel nodig. Wij proberen de mensen een voedselpakket te verstrekken met tenminste zuivel, groente, vlees, brood en fruit. Maar ook andere producten zoals bijvoorbeeld broodbeleg, tandpasta en shampoo, willen we graag in de pakketten opnemen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van bedrijven die sociaal betrokken zijn en hun overtollige goederen aan ons beschikbaar willen stellen.

Leveranciers
Wilt u een partij voedsel doneren? Dan vragen wij u contact op te nemen.

Ongeveer Stichting Tilburgse Voedselbank