Wasstraat voor MKB-ers om hun business circulair te maken

Wasstraat voor MKB-ers om hun business circulair te maken
Nieuws

Innoboost en Horizonteer bundelen hun krachten om vaart te brengen in de circulaire transitie. Tijdens de Week van de Circulaire Economie nodigen ze MKB-ers uit om hun business versneld gereed te maken voor de Circulaire Economie. Daartoe wordt de CE innovatie-wasstraat ingericht waar ieder goed idee voor de Circulaire Economie een flinke wasbeurt krijgt. Zodat het aantrekkelijk is, uitvoerbaar en winst oplevert om trots op te zijn.

Juist nu uit het Circularity Gap Report 2022 bleek dat er afgelopen jaar geen vooruitgang is geboekt. Nog steeds is slechts 8.6% van de economie circulair. Terwijl een verdubbeling van circulaire business er al voor kan zorgen dat onze aarde leefbaar en gezond blijft. Omdat het MKB de motor is van onze Nederlandse economie, richten we ons op MKB-ers om te versnellen.

Rein Hintzen van Horizonteer merkt o: “Er gaat veel veranderen de komende tijd. Nederlandse overheid wil een 100% circulaire economie in 2050. Als tussendoel moet in 2030 het verbruik van grondstoffen al gehalveerd zijn. Om dat te stimuleren zijn én komen er regels en wetten – waar ondernemers mee te maken krijgen. Ook zullen klanten in toenemende mate bewust worden en actief op zoek gaan naar duurzamere alternatieven. Wie er nu niet aan begint, loopt straks achter, of staat buiten de wedstrijd.”

Sandra Horlings van Innoboost voegt daaraan toe: “De beste manier om vooruitgang te boeken is door de circulaire toekomst te verbeelden en de weg daarnaar toe. En dan met kleine business experimenten te toetsen of een idee gaat vliegen. Wij delen graag de ervaring die we de afgelopen 10 jaar hebben opgedaan in dit veld met MKB-ers. En samen met de realisatiekracht van Horizonteer zetten MKB-ers een flinke stap vooruit naar circulaire business.”

MKB-ers die meedoen aan dit event profiteren van de combinatie tussen Innoboost en Horizonteer. De wisselwerking tussen ervaren strategisch denken en experimenteren (Innoboost) en krachtige uitvoer met snelheid en resultaat (Horizonteer) heeft bewezen ondernemers snel en doeltreffend verder te helpen. Er is beperkt plek, dus snelheid is geboden! Bedrijven kunnen zich hier inschrijven op de website van de Week van de Circulaire Economie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/programma/ce-innovatie-wasstraat/

Voor meer informatie, neem graag contact op met:

Rein Hintzen, reinhintzen@horizonteer.nl, +31 6 118 852 63
Sandra Horlings, horlings@innoboost.nl, +31 6 390 368 69

Bedrijfsachtergrond:
Innoboost: 10 jaar ervaring in circulaire transitie – sterk in strategische analyse en concepten, vertaald naar een bewezen aanpak om tot nieuwe businessconcepten te komen
Horizonteer: Jonge gepassioneerde professionals om zeker te stellen dat de gewenste richting ook werkelijk ingeslagen wordt, en resultaat wordt bereikt. Hoofd en handen voor een krachtige implementatie.

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.