WIJ ZIJN TILBURG CIRCULAIR

WIJ ZIJN TILBURG CIRCULAIR
Nieuws Tilburg
Wij Zijn Tilburg brengt sinds 2017 met passie, enthousiasme, humor en creativiteit de unieke plekken, mogelijkheden en verhalen van onze stad in beeld. Dat gaan we vanaf nu ook doen voor het platform Circulair.com. Waarom? Circulaire economie wordt steeds meer een begrip in onze stad. Op een duurzamere manier produceren en consumeren wordt namelijk steeds belangrijker. Sterker nog, het gebeurt al, alleen is het vaak nog onzichtbaar en daar willen wij verandering in brengen.

Er zijn al zoveel mooie praktijkvoorbeelden in Tilburg van zowel inwoners als bedrijven die circulair bezig zijn. Het zijn alleen vaak nog verborgen schatten in de stad. Wist je bijvoorbeeld dat lokale brouwerij Kraftbier dagelijks het biermost (resten van de bierproductie) naar een Tilburgs recyclebedrijf brengt, die daar weer biogas van maakt? En wist je dat wij meer dan 25 tweedehands (kleding)winkels in de stad hebben? Wist je dat er een elektrische tuktuk rond rijdt die koffiedrap ophaalt bij de horeca en daar oesterzwammen op kweekt? Die je uiteindelijk weer als oesterzwambitterballen terugziet op de kaart van Villa Pastorie. Dan is de cirkel wel rond, toch?

Wij Zijn Circulair.com
Via ons interactieve platform www.wijzijntilburg.nl, gaan we deze mooie, circulaire voorbeelden laten zien, ervaren en beleven. WijZijnTilburg werkt samen met Circulair.com om een creatieve draai te geven aan de circulaire boodschap van deelnemende bedrijven. Want hoe kan je iets dat nog voor velen onbekend is, de circulaire economie, nu beter in beeld brengen dan via creatieve en unieke blogs, video’s en vlogs? 

Wij Zijn Tilburg staat bekend om haar ludieke content met een vleugje humor, zoals Ritje 013Puck probeertOns omaDe praatpaal en allerlei professionele vloggers die de stad door struinen op zoek naar toffe plekken, ontwikkelingen en verhalen van, voor en door Tilburgers. 

Gina is bijvoorbeeld al eens langs gegaan bij Tricorp om wat meer informatie over het bedrijf te krijgen en met name over hun circulaire activiteiten. Zie hier de vlog!

Over Circulair.com
Circulair.com is het online platform waarop inwoners van Tilburg alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen in onze stad kunnen vinden. Bedrijven en (non-profit) organisaties uit Tilburg die circulair actief zijn kunnen het platform gebruiken om zichzelf en hun circulaire producten, diensten en projecten zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen in Tilburg. 

Vanuit maatschappelijk oogpunt wordt het steeds belangrijker dat we anders gaan produceren en consumeren, en dat we minder in de afvalcontainer gooien wanneer we het niet meer nodig hebben. Sterker nog, we hoeven spullen en producten niet altijd nieuw te kopen, we kunnen ze ook hergebruiken, recyclen, delen, lenen, huren of ruilen. Via TilburgCirculair.nl krijgt iedereen in en buiten Tilburg toegang tot een aanbod van talrijke duurzame diensten en producten van Tilburgse bedrijven en organisaties. 

Ben jij circulair bezig?
Is jouw bedrijf circulair of duurzaam bezig? Wil je jouw circulaire boodschap in beeld brengen op Circulair.com? En misschien wel op een ludieke manier? Kijk dan op de www.circulair.com voor de mogelijkheden of neem contact op via info@circulair.com.

Ongeveer Circulair.com

Hét online platform waarop je alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen kan vinden.