ZomerSmaak

ZomerSmaak
013food Events Nieuws Tilburg

Genieten van 013 Food proeverijen bij StadsTuinderij Piushaven
Donderdagavond 27 juni/25 juli/29 augustus/26 september van 18.00u tot 21.00u

StadsTuinderij Piushaven organiseert komende zomer, in samenwerking met 013 Food, vier smaakvolle zomerse lokale streek proeverijen, genaamd ‘ZomerSmaak’.
Op 27 juni, 25 juli, 29 augustus en 26 september kunnen liefhebbers van 18.00u tot 21.00u lekker en lokaal voedsel kopen bij zo’n 15 tot 20 kramen van streekboeren/-producenten uit de buurt én aanschuiven aan lange tafels om op ons sfeervolle groene marktplein de verse aankopen te nuttigen. Proeven en smullen o.a. van ambachtelijke kaas, wijn, bier, brood, biologisch vlees, plukfruit en verse soep. Lekker én gezellig!

Wij willen met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven én lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan onze organisatie verbinden. Tevens de stadsbewoners direct in contact brengen met lokale boeren/producenten en hun producten. Vers en dichtbij is goed en gezond, en zeker ook lekker én gezellig.

Deelnemers ZomerSmaak
De Smaak van Hier, De Kerkhovense Molen, De Geitenhoeve, Bioboerderij ’t Schop, Stadsimker Beezzzz, De Walhoeve, Goei Eete, ZuiderZwam, GroeiGoed013, Zoete Moed, ’t Ijsboerinneke, Art of Tea, Creperie Natuurlijk, Te Pizza, Herenboeren Hart van Brabant, Torens Tilburg, De Groene Chef, Wijngaard Dassemus, Portagora, Bureau Verantwoord, De Spijzenier, De vergeten appel.

Geniet elke editie van sfeervolle akoestische live muziek
Tijdens het shoppen en proeven kunt u genieten van alle lekkernijen, de menseen die u tegenkomt én van sfeervolle live optredens. Elke maand een andere artiest en stijl.

27 juni: Peer de Graaf en Michaël Breukers
Lekkere liedjes van Tilburgs langste en gezelligste podiumkunstenaar en zijn accordeonist.

25 juli: Nick Pilmeyer
Jonge singer-songwriter. Nederpop met een scherpe tong, een vintage stijl en een nieuwe
sound. Eigenzinnig en humoristisch.

29 augustus: Vals Alarm
Dit vrolijke dameskoor uit Goirle zingt o.l.v. Marjolein Kempen evergreens,
gevoelige ballades en gezellige meezingers.

26 september: Klezmania
Gezellige muziek van gipsy, tango’s tot Franse chansons.

Lekker én gezellig!

Wat: ZomerSmaak
Wanneer: Donderdag 27 juni – 25 juli – 29 augustus – 26 september
Hoe laat: 18.00u – 21.00 uur
Kosten: Gratis toegang

Over 013 Food

Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doet 013 Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. De foodprojecten die 013 Food ondersteunt richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling. Tot de partners van 013 Food behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen.

www.013food.nl

Informatie voor deelnemers
Is uw bedrijf en product geschikt voor deze avonden en wellicht ook voor onze winkel? Zeker in de toekomst op onze nieuwe locatie met o.a. ook een streekproducten winkel, vergaderruimte, pluktuin, dag horeca én terras? Lees dan verder en meld je aan als deelnemer van ZomerSmaak.

Wij vragen
Deelname aan de vier avonden (of een selectie) met een hele (€ 25,00) of halve (€ 12,50) kraam. Presentatie en verkoop van uw product, zodanig dat e.e.a. door de bezoekers tijdens deze avond genuttigd kan worden en uiteraard ook (een deel) mee naar huis te nemen.

Wij bieden
De volledige organisatie, PR en communicatie van deze avonden. We zorgen voor een diversiteit aan lokale, vaak biologische, producenten. (Zie in de bijlage een overzicht van de potentiële deelnemers) kramen, banken en eettafels, parasols, servies en bestek, koffie, thee, water, toiletten, een gezellig aangekleed ‘plein’ én elke avond toepasselijke akoestische livemuziek.

We communiceren via de website en social media van 013 Food, Piushaven en StadsTuinderij Piushaven en leveren de deelnemers ook tekst en beeld. Er komen voldoende flyers en posters, ook voor de deelnemers, wij verspreiden die in Tilburg e.o. Daarnaast verschijnt er maandelijks een persbericht in de lokale media. In de verschillende middelen zorgen we ook voor naamsvermelding en beschrijving van de deelnemers.

Meedoen?
Graag! Meld je vóór 1 mei aan via info@stadstuinderijpiushaven.nl en geef aan op welke avonden je erbij bent. Of neem telefonisch contact op met een van de vrijwilligerscoördinatoren Karin Moers  M: 06 – 307 595 72 of Marjolein Notenboom M: 06 – 309 928 48.